חיפוש
חיפוש

טיפול מניעתי

כיום אין טיפול הולם בנגיף. ישנו טיפול מניעתי בשם abbosynagis שניתן מידי חודש במהלך חודשי החורף (נובמבר-מרץ) AbboSynagis הוא נוגדן מונוקלונאלי שפותח בהצלחה לסייע במניעת מחלה זיהומית1.

הוא ניתן כהתוויה למניעת מחלות חמורות בדרכי הנשימה התחתונות הנגרמות ע"י Respiratory Syncytial Virus (RSV) בילדים המצויים בסיכון גבוה למחלת 3RSV.

AbboSynagis נמצא יעיל ובטוח בילודים עם Bronchopulmonary Dysplasia (BPD), ילודים עם היסטוריה של לידה מוקדמת (בשבוע 35 או לפניו) ובילדים עם Congenital Heart Disease (CHD) בעלת משמעות המודינמית.

AbboSynagis הוכח כיעיל בהקטנת שיעורי האישפוז בעקבות RSV בילודים שנולדו לפני הזמן ובילודים עם 1, 2CHD.

References

1. The IMpact-RSV Study Group. Palivizumab, a humanized respiratory syncytial virus monoclonal antibody, reduces hospitalization from respiratory syncytial virus infection in high-risk infants. Pediatrics. 1998;102:531-537.

2. Feltes T, Cabalka A, Meissner C, et al. Palivizumab prophylaxis reduces hospitalization due to respiratory syncytial virus in young children with hemodynamically significant congenital heart disease. J Pediatr. 2003;143:532-540.

3. Abbosynagis (Palivizumab). Full prescribing information

הורדה במספר אשפוזים
יעילות החיסון נחקרה בצורה נרחבת מאוד בקרב כל תתי אוכלוסיות הפגים ברחבי העולם כולו, החל ממחקר הרישום משנת 1998 ובמשך העשור האחרון.
במחקר הרישום ה IMPACT STUDY שבדק את יעלות החיסון בהורדת אשפוזים על רקע RSV הראה 80% ירידה בקרב קבוצת גיל זו.

rsv-research-table-1

לאחר רישום התרופה הצטברו נתוני יעילות על אוכלוסיות רחבות יותר ומגוונות יותר והוכחה ירידה משמעותית אף יותר בשיעורי האשפוזים בקרב אלפי פגים שקיבלו את הטיפול לקבוצת הביקורת.

מטא אנליזה שפורסמה על ידי Simoes et.al של 13 מחקרים פרוספקטיביים ורטרוספקטיביים הוכיחה ירידה דרסטית בשיעורי האשפוז בקרב כל תת אוכלוסיות הפגים, כאשר הירידה הדרסטית ביותר נצפתה בקרב קבוצת הגיל 32-35.

rsv-research-table-2

Simoes EAF. Immunoprophylaxis of respiratory syncytial virus: global experience. Respiratory Research 2002; 3(Suppl 1): S26-S33

 

הניסיון הקליני בישראל

בישראל כמו בעולם המערבי אשפוזים על רקע נשימתי מהווים את הגורם העיקרי לאשפוז בקרב יילודים עד גיל שנה.בישראל מוערך מספר האשפוזים הנגרמים על ידי RSV על כ 4,100 אשפוזים (פרופ' סומך, 2008 ).

ניתן לראות גם מנתוני היחידה למחלות זיהומיות בסורוקה כי זיהומים בדרכי הנשימה התחתונות מהווים את עיקר הסיבות לביקורים במיון, גם בקרב היהודים וגם בקרב הבדואים.

יעילות הטיפול בישראל נחקרה בבית חולים שערי צדק בעל שיעור יילודה של כ 12,000 לידות בשנה והמרכז הרפואי סורוקה המוביל במספר הלידות בישראל (כ 16,000 לידות בשנה).
במרכז הרפואי שערי צדק בוצעה סקירה על נתוני הפגים עד שבוע 29 שקיבלו חיסון במהלך 5 שנים רצופות 2002-2007 (5 חורפים עוקבים)ונמצא כי מתוך 159 פגים אף אחד לא אושפז אם אבחנה של RSV במשך 5 עונות רצופות. ניתן לראות כי ממוצע משך האשפוז עמד על 4.96 ימים בקרב אוכלוסיית הלא מחוסנים.

rsv-small-tableבמרכז הרפואי סורוקה בראשות פרופ' אשר טל מנהל מחלקת ילדים ב' נחקרה יעילות החיסון בהורדת משך האשפוז הממוצע למאושפזים על רקע RSVמתוך 94 פגים עד שבוע 29 מול קבוצת ביקורת(פגים שלא הגיעו לחיסון כלל או קיבלו פחות מ 3 חיסונים), בין השנים 2001-2007.
משך האשפוז הממוצע ירד ב 46% מ 9.4 ימים בממוצע בקרב קבוצת הביקורת ל 5.1 בקרב הילדים שקיבלו סינגיס.

חשיבות מתן 5 חיסונים

כל המחקרים כולל מחקר הרישום בדקו את יעילות הטיפול המשטר של 5 טיפולים חודשיים במהלך כל עונת ה RSV.
Hand ושותפיו הראו במחקר שפורסם ב 2008 ב Pediatr Infect Dis כי בקרב פגים שהחסירו חיסון אחד מתוך 5, נצפה שיעור מוגבר של אשפוזים על רק RSV וביקורי רופא לא מתוכננים.

מתן טיפולים חודשיים ברצף לאורך כל העונה מאפשר הגעה לרמות סרום של מעל 40 מיקרו גרם למיליליטר בעוד שמתן לא עקבי ברמה חודשית במהלך העונה לא מאפשר להגיע לרמה רצויה זו וכתוצאה מכך לעלייה באשפוזים.

מידע חשוב להורים

הפרוייקטים שלנו

בוט לה"ב
he_IL
דילוג לתוכן